Насос водяний (помпа) КамАЗ (Євро-3) 740.63-1307010

Код: 009605

970 грн.
Є в наявності

Характеристики Насос водяний (помпа) КамАЗ (Євро-3) 740.63-1307010

Каталоговий номер 740.63-1307010
Виконання зі шківом
Техніка КамАЗ Євро-3
Двигун КамАЗ-740
Вага, кг 5,2

Опис Насос водяний (помпа) КамАЗ (Євро-3) 740.63-1307010

Водяний насос монтується на лівій передній частині блоку циліндрів і отримує обертання через клинопасову передачу від шківа колінвала. Конструктивна відмінність даного насоса полягає в тому, що вентилятор знаходиться на гідромуфті, а не на шківі помпи.

Валик (позначення 4) в корпусі помпи (поз. 5) встановлено на двох кулько-роликових дворядних підшипниках (поз. 3) радіального типу та ущільнений самопіджимним торцевим ущільненням (поз. 6), що складається з текстолітової шайби, гумової манжети, пружини і двох обойм. Ущільнення обертається разом з крильчаткою (поз. 7) і валиком. Пружина через манжету притискає шайбу до площини корпуса, тим самим запобігаючи витіканню рідини з помпи. Підшипники насоса змащуються пластичним мастилом, що не вимивається рідиною. Процес змащення здійснюється через маслянку шприцем до моменту появи матеріалу з контрольного отвору. Зайве мастило, що виділилась, необхідно видалити, оскільки це може привести до руйнування ременів приводу.

До несправностей водяного насоса можна віднести тріщини і відколи на корпусі, знос або вигин валика, а також знос торцевого ущільнення. Тріщини і відколи на корпусі помпи усуваються за допомогою зварювання, при цьому деталь необхідно попередньо нагріти нейтральним ацетилено-кисневим полум'ям. Крім того, закладати тріщини можна епоксидною смолою. Вигин валика усувають за допомогою преса, а при малих зносах - хромуванням, після чого валик шліфується до номінальних розмірів. Торцеве ущільнення при зносі ремонту не підлягає, тому замінюється новим.

Насос водяний (помпа) КамАЗ (Євро-3)

Будова насоса водяного КамАЗ Євро-3

1 - шків приводу помпи; 2 - кільце упорне; 3 - кулько-роликовий підшипник; 4 - валик помпи; 5 - корпус помпи; 6 - торцеве ущільнення; 7 - крильчатка.

Залишити відгук
 
Ще ніхто не залишив відгуків.
 
 

Шановні покупці,
Магазин працює та приймає замовлення, проте ціни та наявність товарів на сайті неактуальні. Будь ласка, перед замовленням уточнюйте актуальну інформацію по телефонам.
Просимо вибачення за незручності.